Индийският космически апарат Чандраян-3 е изпратил снимки на Луната, които е направил

...
Индийският космически апарат Чандраян-3 е изпратил снимки на Луната, които е направил
Коментари Харесай

Чандраян-3“ изпрати нови снимки на Луната

Индийският галактически уред " Чандраян-3 "  е изпратил фотоси на Луната, които е направил по време на подготовката си за кацане, съобщи Ройтерс, базирайки се на Индийската организация за галактически проучвания (ISRO).

Изображенията са оповестени на страницата ѝ в Туитър.

" Това са изображения на далечната страна на Луната, направени от камерата на спускаемия уред за разкриване и отбягване на рискове. Тя оказва помощ да се дефинира безвредна зона за кацане - без камъни или дълбоки оврази ", се показва в обявата.

Според Индийската галактическа агенция на фотосите се виждат Хумболтово море и кратерите Хейн и Белкович.

Спускаемият модул на станцията би трябвало да извърши меко кацане на спътника на Земята на 23 август. Апаратът би трябвало да кацне в региона на Южния полюс на Луната - на същото място, където планираше да се нарежда претърпялата повреда съветска станция " Луна-25 ".

" Чандраян-3 "  е третият уред за проучване на естествения сателит на Земята, който Индия изстрелва. Началото на индийската лунна стратегия беше сложено с орбиталния апарат  " Чандраян-1 ", който беше изпратен към Луната през 2008 година Втората лунна задача на Индия " Чандраян-2 " започва през 2019 година и с изключение на извеждането на уред в орбита включваше и кацане на модула " Викрам ". Тя приключи с крах - спускаемият модул се разруши при конфликта с лунната повърхнина, само че орбиталната станция " Чандраян-2 " продължава да обикаля към естествения сателит на Земята.



Ако мисията  " Чандраян-3 "  е сполучлива, Индия ще стане четвъртата страна след Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Китай, осъществила меко кацане на Луната. Мисията включва и доставянето на дребен луноход на повърхността на земния сателит.

Лунният полюс като цел на експедицията е определен от експертите на ISRO, защото към момента никой не се е опитвал да го изследва задълбочено - задачите, проведени от разнообразни страни в предишното, са изследвали главно региона наоколо до лунния екватор.

Както оповестяват индийските учени, в региона на лунния южен полюс са открити оголени скали, които могат да опишат доста за образуването на Луната. Освен това експедицията би трябвало да продължи работата на индийската орбитална станция " Чандраян-1 " за търсене на вода на естествения сателит на Земята. През 2008 година индийският галактически уред първи откри доказателства за съществуването на вода на Луната.

Откритията допускат, че в някои кратери има замръзнала вода. Ако бъде открит лед, учените ще имат неповторимата опция да проучват и схванат историята на водата в Слънчевата система.

По проект индийският луноход, който ще се зарежда от слънчева батерия, би трябвало да работи най-малко един лунен ден (14 земни дни).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР